Ett roligt plattformsspel med element hämtade ur IKEAs varuhus.

The Swedish Veggieball går ut på att hjälpa spelkaraktären Veggieball att ta sig igenom varuhuset för att träffa sin goda vän Mr. Ice Cream. Spelets uppgift är att underhålla barn och ungdomar på ett nytt och tidsenligt sätt under varuhusvistelsen, såväl som på dit- och hemresa (som på landsbygd kan vara lång). Ikea-upplevelsen kommer bli roligare för både barn och föräldrar.
Kund: IKEA
Kategori: Gamification
Breif: Få din vistelse på IKEA att bli roligare och få framförallt barn att vilja stanna på varuhuset.
Insikt: För barn i åldrarna 8 – 12 finns ingen underhållning när längre besök måste göras.
SPELET

Hjälp den lilla spelkaraktären Veggieball att ta sig hela vägen från kundvagnarna, genom varuhusets alla avdelningar, till caféet vid kassorna. Där väntar kompisen Mr. Ice Cream. All manövrering i spelet görs med hjälp av smartphonens/surfplattans gyroskop och alla banor går att spelas igen, även om de redan är upplåsta.

 

SPELET INLEDS

Precis som besöket på Ikea – vid kundvagnarna. Veggieball kör ett kundvagnsrace där man från start till mål ska plocka upp alla lådorna på vägen.

MAINKARTAN

Spelet är inspirerad av Ikeas varuhuskarta med dess olika avdelningar. I varje avdelning finns olika underbanor som måste slutföras för att låsa upp nästa avdelning, där en ny utmaning väntar.

AVDELNING: KÖK

I köksavdelningen ska bestick sorteras i rätt fack med hjälp av kroken som ovanför pendlar i sidled. Med ett klick släpps objektet när kroken pendlat till rätt läge

 

TAG-SJÄLV-LAGRET: SLUTBANAN

Hit kommer Veggieball när alla avdelningar i mainkartan är slutförda. Här gäller det att rulla igenom hela tag-själv-lagret utan att bli klämd mellan lagerhyllorna som öppnas och stängs med jämna mellanrum.